Jaarafsluiting

      No Comments on Jaarafsluiting

Nog 24 uur te gaan! In mijn eerste blogpost dit jaar schreef ik dat ik weer meer wilde gaan bloggen. Dit goede voornemen is gelukt! In 2011 heb ik (inclusief deze) 27 berichten geplaatst, dat zijn er 17 meer dan in 2010. Hier zit ook meer beeldmateriaal bij, omdat het me wel leuk leek elk geschreven bericht af te wisselen met een beeldbericht. Iets wat me een goede reden geeft om wat vaker de camera mee op pad te nemen.

Met deze extra berichten heb ik dit jaar ook meer bezoekers gekregen. In 2010 kwamen er maandelijks zo’n 90-100 bezoekers op mijn blog, in 2011 is dit doorgeschoten naar 200-300 per maand. En wat je in statistieken ook leuk kunt bekijken, is wat het meest gebruikte zoekwoord in bijvoorbeeld Google is geweest. Dit is met ruim 160 pogingen het woord “teek“, met dank aan dit verhaal. Ook de woordcombinatie “laatste werkdag” zorgde voor veel extra bezoekers.

Verder was 2011 een jaar van: het vinden van een nieuwe baan, het bezoeken van verschillende hackerspaces; het weer oppakken van mijn postcrossing hobby; mijn eerste bezoek aan Chaos Communication Camp (wat geweldig was!); het vaker lezen van boeken; het betalen van nog meer rijlessen; de verhuizing van mijn zusje naar een dorp net te ver weg; het uit proberen te vinden wat mindfulness voor me betekent; de aanschaf van mijn eerste Thinkpad; meer bewegen door te wandelen (en daarmee zeven kilo af te vallen) en het jaar van weer alleen gaan wonen.

Zoals ik eerder dit jaar al aangekondigd heb, gaat 2012 een creatiever jaar worden. Vanaf januari ga ik iedere dag een beestje fotograferen of maken voor mijn 366-dagen project. Verder heb ik (eindelijk) een examendatum ingepland voor mijn rijexamen, dus ik hoop snel van de vrijheid van een eigen auto te kunnen genieten. Hoe het met mijn bestuurstaken bij Hostingvereniging Soleus verloopt weet ik nog niet, ga ik me herverkiesbaar stellen of stop ik ermee? Ik nijg momenteel naar het laatste want halverwege het komende jaar starten de voorbereidingen voor hackerconferentie OHM2013 en het lijkt me erg leuk hier weer aan mee te kunnen werken!

Dus, conclusie, 2011 was een redelijk jaar, maar 2012 gaat met bovenstaande projecten hopelijk toch een beetje beter worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.